Historien bag MMA – sådan blev MMA populær

Vidste du at MMA går flere århundreder tilbage i historien? Selvom at det er en moderne sport og livsstil, går den faktisk helt tilbage til det Antikke Grækenland. Du kan læse mere om MMA-historien i denne artikel, hvor du kan få svar på hvorfor Mixed Martial Arts er blevet så populært, som det er blevet.

MMA i det Antikke Grækenland

Der var en sport med navnet ”Pankration” i det Antikke Grækenland. Her blev der brugt en kombination af evner inden for brydning og slag, som vi kender dem fra moderne Mixed Martial Arts (MMA). 

Dengang opstod Pankration som en blanding af de allerede eksisterende traditioner for boksning og wrestling, som går endnu længere tilbage før vores tidsregning. Der var endda et navn for sportsudøverne, som blev kaldt for pankratiasts og de kæmpede indtil modstanderen gav op eller signalerede at de overgav sig. Dengang var der ikke runder, som vi kender fra MMA i dag. 

Efter det Antikke Grækenland blev traditionen for Pankration videreført af Romerne. I det Antikke Kina opstod kampsport i form af Leitai, som var en blandet kampsport, der kombinerede boksning, wrestling og kinesiske former for kampsport. Der er også tegn for lignende former for blandet kampsport i det Antikke Indien, Japan og Egypten. 

MMA i det 19. og 20. århundrede  

I midten af det 19. århundrede kom den nye kampsport Savate frem. I den forbindelse var det franske Svata kæmpere, der ønskede at teste sine egenskaber overfor de daværende traditionelle former for kampsport. 

I Frankrig blev der afholdt en turnering i 1852, hvor Franske savaturs stod overfor engelske boksere. Dengang var det den franske fighter Rambaud, der stod over for Dickinson. 

Senere så vi den franske savateur kæmpe mod judo-udøveren Re-nierand i 1905. I løbet af det 20. århundrede var der flere forskellige kampe, der kan kaldes for blandt kampsport, som altså i dag er blevet til Mixed Martial Arts (MMA)

Moderne MMA 

Den moderne MMA, som vi kender den i dag, kan altså føres tilbage til de forskellige former for blandede kampsportsturneringer i blandt andet Europa og Japan. 

Den første gang begrebet ”MMA” blev dokumenteret var i forbindelse med tv-kommentatoren Howard Rosenberg lavede en anmeldelse af UFC 1 i 1993. 

Begrebet blev hurtigt udbredt efter at hjemmesiden newfullcontact.com genudgav artiklen. Newfullcontact.com var dengang en af de største sportshjemmesider. 

Den første statsregulerede MMA-turnering blev afholdt i Biloxi i Mississippi den 23. august 1996 og inden længe blev MMA til en af verdens mest hurtige voksende sportsgrene. 

MMA er især populær i USA hvor sportsfans i aldersgruppen 18-34 foretrækker MMA fremfor ishockey i NHL eller motorsport i NASCAR, som har eksisterede meget længere tid en MMA. 

MMA er blandt andet blevet populær takket været Gambling & Fantasy MMA, som er form for betting, der gør det nemt at placere væddemål for forskellige former for MMA. 

Derudover har organisationen bag Mixed Martial Arts brugt de sociale medier som fx Facebook, Twitter og andre sociale medier til at skabe stærke bånd til den evigt voksende fanbase. 

Skriv et svar