Hvilke er de tidligste former for kampsport?

Kampsport er kendt som en af de ældste sportsgrene i verden. Her var der ikke behov for redskaber som fx bolde, ketsjere osv. og derfor går flere former for kampsport flere tusinde år tilbage i historien. Men hvilke er de ældste former for kampsport? Det kan du læse om her i artiklen.

Wrestling og grappling går mere end 2000 år tilbage i historien

Det siges at wrestling eller grappling er en af de ældste former for kampsport. Denne form for kampsport går så langt tilbage i historien at det ikke vides helt præcist hvor den startede.

Wrestling kan dateres helt tilbage til 2000 år f.kr., men der findes statutter der beretter at denne form for kampsport går endnu længere tilbage i historien. 2000 år f.kr. var der wrestling i Egypten, men der har muligvis været egyptisk wrestling lang tid før da. Der findes egyptiske billeder, som kan fortolkes som to mænd, der enten er i gang med at dyrke wrestling eller grappling. 

Men det er muligt at sporten ikke startede ud i Egypten. Denne form for kampsport var en af de mest populære former for kampsport i det antikke Grækenland og det har også været en olympisk sport siden den 18. udgave af de Olympiske Lege, som blev afholdt omkring 704 år f.kr.

Derudover findes der også et græsk papyrus-manuskript fra ca. det andet århundrede hvori der er wrestling instruktioner. Dette er den ældste form for europæiske kampsports instruktioner til dags dato. 

Shuai Jiao startede i Kina for ca. 2700 år siden

En anden årsag til at wrestling muligvis går længere tilbage i historien er at andre former for wrestling, går længere tilbage end 2000 år. Her er der fx tale om Shuai Jiao, som er kendt som den kinesiske form for wrestling, når det oversættes til engelsk. 

Dengang hed sporten Jiao Ti og senere blev det udviklet til at blive et wrestling-system til kamp med titlen Jiao Li. Dette wrestling-system blev systematiseret for det kinesiske militær under Zhou Dynasti i perioden (1122 – 256 år f.kr.). 

Jiao Li blev senere udbredt til at blive en populær sportsgren under Qin Dynastiet (221 – 207 år f.kr.) og faktisk blev de bedste Jiao Li kæmpere udvalgt til at beskytte kejseren. Nu til dags bliver det kinesiske politi og militær også lært op i Shuai Jiao, som det kaldes for i dag. 

Det vides ikke hvornår boksning så lyset for første gang 

Ligesom med wrestling er det også svært at sætte en finger på hvornår der var boksning for første gang i historien. Boksning blev udøvet i af sumerer, som er kendt som en af de første civilisationer i historien. 

Der findes tegn på at boksning går helt tilbage til 3000 før vores tidsregning, da flere forskellige civilisationer inkluderede boksning i deres kunst. 

Den populære kampsport blev senere introduceret i de Olympiske Lege 688 år før vores tidsregning og dengang var det allerede en veludviklet populær sport i det antikke Grækenland.

Den dag i dag er boksning stadigvæk en af de mest populære former for kampsport, når det kommer til tilskuertal ved de forskellige sportsbegivenheder. 

Skriv et svar