Taekwondo – hvordan er det anderledes fra anden kampsport?

Folk kan godt lide tilfældighedsspil, og at kunne gå online og have det sjovt med at spille med Betfair promokode at slappe af på for de fleste mennesker. Imidlertid kan folk, der ikke gør meget ved sport som f.eks. Kampsport, have problemer med at skelne mellem dem.

Du kan hurtigt gå galt i byen ved at sige at karate, taekwondo og judo alt sammen er det samme. Der er stor forskel blandt forskellige former for kampsport og i dag sammenligner vi taekwondo med blandt andet karate og judo. 

Taekwondo sammenlignet med karate 

Taekwondo bliver først og fremmest sammenlignet med karate. De to forskellige former for kampsport har en del til fælles, men der er også store forskelle de to sportsgrene i blandt.

Lighederne

Lad os starte ud med lighederne. Karate og taekwondo minder om hinanden, når det kommer til det basale grundlag for stort set alle former for kampsport. I såvel karate som taekwondo får du mulighed for at træne hele din krop og du lærer også om tålmodighed og disciplin. 

De primære forskelle

Men når det kommer til teknik er der tale om to meget forskellige former for kampsport. Typisk involverer taekwondo flere spark, hop og at dreje rundt. Derudover bliver hænderne brugt som reserve i taekwondo. 

I karate bruger de i stedet spark som reserve og generelt er benene mere på jorden end de er i taekwondo. I karate bruges hånd-angreb også meget mere end i taekwondo. 

Deltagelse ved de Olympiske Lege

Man kan sige at taekwondo har været anerkendt som en af de bedste sportsgrene længere tid end karate. Taekwondo blev tilføjet til de Olympiske Lege tilbage i 2000, mens karate først vil komme på programmet ved Sommer OL i Tokyo i 2020.

Taekwondo sammenlignet med judo 

Du kan naturligvis også sammenligne taekwondo med judo. Her er der endnu større forskelle, da man i judo normalt er imod slag med albuerne og ens knæ, som er tilladt at bruge i taekwondo. Faktisk er slag med albuerne og knæ forbudt i judo og derfor bliver denne form for slag slet ikke trænet i judo. 

Der er også en stor forskel på hvordan distance bruges i de to former for kampsport. I taekwondo lærer man at bruge distance til at udøve mere effektive slag, mens distance bruges i judo til at udøve mere effektive hold og kvælertag. 

Judo og Jujitsu for den sags skyld bruger ikke de offensive og defensive teknikker i form af slag og blokeringer, som der findes i taekwondo. 

Overordnet sammenligning med taekwondo og andre former for kampsport

 

Vi kan blive ved med at sammenligne taekwondo med andre former for kampsport en efter en, men på den måde ville vi ende op med at skrive en hel bog, da der findes mere end 160 former for kampsport. 

I stedet vil slutte generelt af med at fortælle at taekwondo er en koreansk kampsport og geografisk ligger Korea mellem Kina og Japan. Dette er relevant da Kina er kendt for bløde former for kampsport som fx Tai Chi og Kung-Fu, der bruger cirkulære teknikker. Japan er derimod kendt for hårde former for kampsport som fx karate, hvor der udføres direkte slag med såvel hænder som fødder. 

Da Korea er placeret i midten mellem de to lande, kommer det ikke som en overraskelse at taekwondo er blevet påvirket af begge lande og derfor er der tale om en kampsport, som involverer både blød og hård stil. 

Taekwondo er især kendt for at have en bred vifte af spark som fx spindende spark eller hoppe spark og her kan man tydeligt se indflydelsen fra såvel Kina som Japan. 

Skriv et svar