Top 10 international kampsport

Vidste du at der findes mere end 160 forskellige former for kampsport? Det kan gøre det svært at vælge den, der passer en bedst (men hvis du vil satse på dem, kan du besøge betfair promokode), men du kan måske lade dig guide af hvilke er de top 10 mest populære former for kampsport i verden.

1.   Muay Thai fra Thailand

Det siges at Thai sporten Muay Thai er den mest udbredte form for kampsport i verden. 

2.   Brasiliansk Jiu-jitsu

De fleste forbinder kampsport med Asien, men faktisk skal du i stedet til den anden side af verden for at finde den næstmest populære kampsport, som er brasiliansk Jiu-Jitsu.

3.   Karate fra Japan

Det kommer nok ikke som en overraskelse at karate topper listen over top ti af mest udbredte kampsport i verden. Men vidste du at karate betyder ”tomhændet” og at dette beskriver sporten perfekt?

4.   Kung Fu fra Kina

Kung Fu er en kampsport, der går flere århundreder tilbage i historien og den er stadigvæk populær den dag i dag. Dette skyldes blandt andet de mange fordele den bringer til helbredet samt muligheder for selvforsvar.

5.   Taekwondo fra Japan

Taekwondo overrasker heller ingen ved at være på en femteplads på denne liste. Taekwondo blev især udbredt i verdenen efter Den Anden Verdenskrig da Korea ikke længere havde magten over Japan. 

Når det kommer til publikum, er taekwondo muligvis den mest populære kampsport i verdenen, da der typisk er mere end 30 millioner fra over 100 lande, der følger med, når der er taekwondo ved store sportsbegivenheder som fx De Olympiske Lege. 

6.   Ninjutsu fra Japan

Måske kender du denne kampsport på grund af Teenage Mutant Ninja Turtles, der dyrkede denne mystiske japanske kampsport. Ninjaerne er kendt for at bruge hemmeligheder til at overraske og overmande modstanderne. 

7.   Jujutsu fra Japan

Her er der tale om en blødere kampsport, da den ofte bliver omtalt som ”kunsten af blødhed”, da Jujutsu fra Japan fokuserer på lås, kast og at rulle. Der er mindre struktur i Jujutsu og her kan du nærmest gøre som det passer dig, når det kommer til at forsvare dig selv i denne kampsport.

8.   Krav Maga fra Israel

Ikke al kampsport stammer fra Asien. Krav Maga er en populær kampsport fra Israel, som er kendt som værende en voldelig kampsport uden regler. Derfor er det en kampsport, som skiller sig meget ud i mængden, sammenlignet med de fleste traditionelle asiatiske former for kampsport, der går meget op i respekt for medmennesker. 

9.   Aikido fra Japan

En nyere populær kampsport er Aikido fra Japan, der opstod og blev udviklet i Japan i det tidlige 1900. 

10. Judo fra Japan

Judo må selvfølgelig ikke mangle på listen over de mest populære former for kampsport i verden. Grundlæggeren Kano Jigoro baserede denne kampsport på hans erfaringer som mobbeoffer i sin barndom i 1860’erne. 

Skriv et svar