De fem bedste former for kampsport som er bedst for kvinder

Det er blevet mere populært at kvinder dyrker kampsport. Der er især mange damer, som nyder det til at blive bedre til selvforsvar. Andre har blot en interesse at i at lære den disciplin, teknik og styrke, der kommer med kampsport. Nedenfor kan du finde fem gode slags kampsport til kvinder. 

Krav Maga 

Når mange tænker på kampsport for kvinder, tænker de på selvforsvar. Hvis du søger den bedste form for selvforsvar, kan det meget vel være Krav Maga. Det er en kampsport, som forbereder personer på livstruende situationer. Forhåbentligt ender du aldrig i sådan en, men det kan være godt at være forberedt. 

MMA

Det er ikke overraskende at MMA er på andenpladsen af vores liste. MMA står for Mixed Martial Arts, som kan oversættes til blandet kampsport. Det betyder at det indebærer en blanding af flere forskellige kampsport. Man kan altså sige at du får det bedste af det hele, og derfor er det en god kampsport for kvinder. 

Judo

En af de ældste former for kampsport i verden er judo. Her er der især fokus på at gøre modstanderen ustabil. Det gøres blandt andet ved at sørge for at han eller hun falder ned på jorden. Denne kampsport er især god for kvinder, da du sjældent vil være stærkere end din modstander. Derfor handler det om at være klogere og det kan du blandt andet blive med tips og tricks fra judo.

Kickboxing

Mange kvinder er glade for kickboxing, da det både er glimrende træning og det kan hjælpe dig i potentielle situationer, hvor du har brug for selvforsvar. Måske er der personer, som siger at det er for ekstremt og vildt for kvinder, men det må være op til den enkelte kvinde at vurdere. 

Kickboxing er især en god sport for kvinder, som lærer dem at bruge hele kroppen til at forsvare dem selv, hvis det skulle blive nødvendigt. Det er en meget fysisk krævende sport, og derfor kan det måske være svært at komme i gang. På den anden side kan du potentielt blive meget fysisk stærkere.  

Jiu-Jitsu

Sidst, men ikke mindst, er Jiu-Jitsu også et godt valg for kvinderne. Igen er der tale om en kampsport, som lægger fokus på at overvinde modstanderen ved at være teknisk dygtig.

Det skal dog nævnes at Jiu-Jitsu er glimrende for kvinder, og især til selvforsvar, men måske ikke alle kvinder. Der er nemlig tale om en sport, som typisk kæmper på jorden. I den situation kan du potentielt overvinde din modstander med teknik. Dog er det ofte også en stor fordel at være større og tungere, når der kæmpes i de lave højder. Prøv dig frem og se hvilken slags kampsport du er mest til.