Fire grunde til at Jackie Chan er en af verdens største kampsportsstjerner

Jackie Chan er en enorm inspiration til at arbejde hårdt for at få drømme til at gå i opfyldelse. Uanset om du drømmer om at blive til en kampsportsstjerne eller anden succes, kan du lade dig inspirere af disse fire grunde til at Chan er blevet til en verdensstjerne. 

Masser af hårdt arbejde

De fleste succesrige mennesker er alle enige i at det kræver hårdt arbejde at nå til toppen. Chan har tidligere udtalt at når folk brugte tid på at sove, havde han travlt med at træne. Kampsport stjernen er kendt for sin utrolige intensive træning, og det gælder især for hans yngre år, som er det næste punkt.

Løb masser af risici i en ung alder

asiu1990, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

Jackie Chan opfordrer til at turde at løbe risici, især når du er ung. Chan skiller sig ud blandt mængden, da han tør kaste sig ud i utroligt farve stunts. Han er tidligere nået så langt ud at det kunne have endt fatalt. 

Chan har brækket en del knogler, og været mange gange på et operationsbord. Faktisk har Jackie Chan et permanent hul i sit hoved. Det stammer helt tilbage til 1986, hvor han forsøgte at hoppe fra en væg til et træ. Men grenen knækkede, og derfor endte Chan med at få hul i hovedet. 

Mens du ikke behøver at løbe livsfarlige risici, kan det være en god ide at turde at løbe risici i dit liv.

Hvad stopper dig for at starte din egen forretning? Eller at lægge videoer op på YouTube? Uanset hvad du ønsker at kaste dig ud i, er det en god ide at lade sig inspirere af Jackie Chan. 

Du skal være dedikeret

Det er allerede blevet nævnt at Chan arbejder hårdt og dedikerer mange timer til at opnå succes. På samme tid er det også være at fremhæve at Rush Hour-stjernen ser livet som en mulighed for kontinuerligt at blive bedre. 

Det handler som sagt om at tage chancer. For eksempel rejse Chan til Californien i firserne, selvom at han ikke kunne tale engelsk. Det bureau han arbejdede med arrangerede med vilje at Chan skulle rejse alene til USA. Her blev han ”kastet for løverne” i det engelsktalende land, så han kunne lære så hurtigt som muligt. 

Vanguard-skuespillerne brugte tid på at lytte til amerikansk musik, se film og Tv på engelsk. Det siges endda at han nåede op på at have fire engelsklærer og at han brugte ni timer om dagen på at studere engelsk. 

Måske har du ikke tid eller ressourcer til at gøre det samme. Men dette eksempel viser hvor vigtigt det er at dedikere tid, energi og investere penge i din karriere, hvis du drømmer om at blive til en martial arts-stjerne som Chan. 

Plej forhold til dine venner og familie

Bag enhver succesrig superstjerne finder vi et team, som har hjulpet ham eller hende på vejen til succesen. Jackie Chan er nået til toppen, og det skyldes blandt andet hans tilgang til både familien og hans team. 

Det fik vi mulighed for at høre om i et kinesisk Tv-program for nogle år siden, hvor nogle af hans tidligere stuntmænd hyldede martial arts-stjernen. Her fortalte de blandt andet at Chan behandler dem som meget mere end blot hans ansatte, fordi han sætter pris på det broderskab, der binder dem sammen. 

Den store filmstjerne vurderer at succes aldrig handler ene og alene om dig selv. Du vil aldrig kunne opnå dine drømme og mål, hvis du tager ud på eventyret alene. Det er vigtigt at du har et team, som du behandler som familie. Sammen er i ansvarlige for succesen.