Hvor mange former for kampsport findes der?

Vi ville nærmest kunne skrive en hel bog om kampsport i stedet for ”kun” en hjemmeside. Der findes nemlig et hav af forskellige former for kampsport. Faktisk findes der mere end 170 forskellige former for kampsport og i denne artikel kan du læse om et udvalg af dem. 

Aikido

Denne japanske form for kampsport fokuserer på at du skal afvige angrebet væk fra dig. Når du dyrker Aikido lærer du at kaste modstandere, at bruge traditionelle japanske våben osv. 

Bajutsu

Heste kan også blive en del af kampsport. Dette gælder fx i Bajutsu, som er en japansk kampsport hvor der er fokus på militær ridning. 

Bando 

Du kender muligvis Bando som Burma. Her er der tale om en kampsport fra Sydasien. Burma opstod i Myanmar og i dag bliver denne kampsport altså kaldt for Bando. 

Coreeda 

Coreeda er en anderledes form for kampsport fra Australien, som især er fokuseret på wrestling. 

Defendo Alliance

I Europa har vi også opfundet kampsport. Her er der fx Defendo Alliance, som er en europæisk kampsport, der fokuserer på realistisk selvforsvar træning.

Huyen Langlon

Der findes også kampsport fra Indien. Fx startede Huyen Langlon op i det nordøstlige Indien.

Judo 

Judo er blandt de mest populære former for kampsport. Her er der tale om en japansk kampsport, hvor der er fokus på brydning, kast og at låse modstanderens led. 

 Jukendo

I den japanske kampsport Jukendo er der fokus på våbenet bajonet, som er et stik- og stødvåben, der benyttes i denne form for nærkamp. Det siges at bajonet-våbenet blev opfundet i den franske by Bayonne omkring 1640. Våbnet består af en klinge og et skaft med en skede og det kan benyttes til at skade modstanderen. 

Kendo 

En anden form for japansk kampsport er Kendo, som fokuserer på at kæmpe med sværd. 

Kickboxing 

Du har muligvis hørt om kickboxing, som er kendt som en af de mest udbredte former for kampsport. Dette er en kampsport hvor der er fokus på at overmande modstanderen med hårde spark og slag. 

Kumdo 

Mange forskellige former for kampsport kan ende op med at minde om hinanden. Fx minder Kumdo om Kendo, som vi har nævnt længere oppe i artiklen. Mens Kendo er japansk er Kumdo en koreansk kampsport, som fokuserer på at kæmpe med sværd. 

Kung Fu 

Der findes sange, film, TV-serier, bøger og andre former for underholdning hvor Kung Fu nævnes. Derfor er Kung Fu også blandt de mest kendte former for kampsport.

Her er der tale om en kinesisk kampsport, hvor der primært er fokus på at slå med hånden og armen, men der bruges også spark og våbentræning. 

Der findes et hav af forskellige former for Kung Fu og derfor når antallet af kampsport hurtigt op over de 170 kampsport varianter, der findes. 

Når det kommer til forskellige former for Kung Fu kan vi blandt andet nævne Zui Quan, Bajiquan, Hung Ga (også kendt som Hung Gar) og Choy Li Fut (også kendt som Cai Li Fo).

Kyudo 

Vidste du at der også findes kampsport med fokus på bueskydning. Her er der eksempelvis Kyudo, som er en japansk kampsport, der altså fokuserer på at skyde med bue og pil.

Laamb 

Al kampsport er som sagt ikke opstået i Japan, Kina og Korea. Der er også Laamb, som er en senegalesisk kampsport, der kombinerer slag med wrestling. 

Skriv et svar