Fem måder teknologi har forbedret kampsport

De teknologiske fremskridt har påvirket alle aspekter af vores liv, og det gælder også martial arts. Men hvordan har de helt præcist påvirket kampsport? Det får du fem eksempler på nedenfor. 

Du har øget adgang til at se kampsportsbegivenheder

Takket være internettet og de teknologiske fremskridt, kan man se kampsport på nettet. Ligesom at det er muligt at følge live stream fodbold, er det også muligt at se live streaming af kampsport. 

Der er mange kampsportsfans, som bliver bedre til kung fu, taekwondo, eller en anden træning ved at nærstudere de bedste sportsudøvere. Derfor er det positivt at folk i mindre grad afhænger af det der bliver vist i fjernsynet, nu hvor det er muligt at se stort set alle begivenheder på nettet. 

Det er blevet nemmere at finde andre vilde med kampsport

De sociale medier gør det nemmere for os at finde frem til fællesskaber og andre personer, som vi deler interesser med. Her skal du blot søge på hashtags som martial arts, kung fu, taekwondo, og lignende. 

I løbet af et splitsekund kan du finde frem til flere tusinde personer, som er lige så vilde med kampsport som dig selv. Det giver ofte en fornemmelse af at være en del af et fællesskab.

På samme tid kan du dele tips og tricks med kampsportsfans over hele landet samt på tværs af landegrænser.  

Du kan potentielt nemmere bliver til en martial arts influencer

Hvis du drømmer om at blive en kampsportsstjerne, handler det om meget mere end dine færdigheder til træning og kamp. Du kan blive anerkendt på landkortet, hvis du formår at blive til en influencer, og det er blevet muligt med teknologi. 

Selvfølgelig kræver det hårdt arbejde, men muligheden eksisterer. Du kan lægge gode videoer og billeder op på Instagram, TikTok, YouTube og andre platforme, og potentielt få flere tusinde followers. Faktisk kan det bidrage til at du kan leve af at være kampsport influencer, hvis du dygtig til at studere algoritmer, og deler unikt indhold, som folk tager godt imod.

Du kan få en personlig boksetræner til hjemmet

Hvis du ikke har mulighed for at komme til træning, eller du ikke får tilstrækkeligt træning med en menneskelig træner, kan du bruge en maskine. Det er nu muligt at købe en interaktiv træner, som typisk er designet med flere puder at slå til samt en skærm i midten. 

Her kan du måle din træning med vigtige data som nøjagtighed, antal slag, timing, styrke og andre faktorer. De data giver dig mulighed for at sætte mål med din træning, og kontinuerligt at blive bedre. 

Nu kan du træne på nettet

Der er nu kommet kampsportsskoler, som tilbyder klasser i fx taekwondo online. Det betyder at du har mulighed for at blive instrueret af en certificeret instruktør fra dit hjems trygge rammer. 

Den online træning er en glimrende mulighed især for de personer, som ikke bor i nærheden af et sted, hvor de kan træne kampsport. Måske kniber det med tiden, og det kan være en anden motivation til at tage klasserne på nettet fremfor med personlig tilstedeværelse.