De bedste martial arts film som du skal se

Der findes hundredvis kampsportsfilm med martial arts, men hvilke er de bedste? I denne artikel bliver du godt klædt på med hvordan du kan forberede en god filmaften med familie og venner, og hvilke martial arts film i bør se. 

Overvej at spille bingo mens du ser kampkunst film

Hvis du planlægger at se en kampkunst film sammen med venner eller familie, og det gøres fx online, kan i spille bingo på samme tid. Der er mange tilgængelige bingoplader til fx kung fu film, og i kan også lave jeres egne plader. 

Hvis man mangler inspiration til at lave en bingoplade, kan det være en god ide at overveje at spille bingo online, og derefter lave sin egen kungfu plade. Her har folk mulighed for at tilføje sjove ting som fx traditionel kinesisk medicin, smider trøjen, bliver til en munk, bruger en hemmelig teknik, flashback og andre elementer, som typisk er en del af en kampsportsfilm. 

Hvis du er i tvivl om hvilken film i bør se sammen, kan du læse om nogle af de bedste kampsportsfilm nedenfor. 

Enter the Dragon med Bruce Lee

Dette er muligvis en af de bedste kampsportsfilm nogensinde. Bruce Lee er i hovedrollen i dette action-brag af en film fra 1973. Det er den sidste fulde film at Lee var med i før sin død samme år. 

På dansk kaldes den for ”I dragens klør”, og der er mange, som betegner filmen som den bedste martial arts-film hidtil. Vi ønsker ikke at give for meget plottet væk, og i stedet kan vi blot opfordre til at se filmen. 

Rumble in the Bronx

Jackie Chan har lavet mere end 100 forskellige film i sin karriere. Den sidste blev til ”The Foreigner”, som udkom i 2017 og herefter annoncerede Chan at han ikke længere ønsker at optræde i Hollywood-film.

Men nogle af hans bedste film udkom længe før 2017. Rumble in the Bronx fra 1995 anses af mange som værende den bedste Jackie Chan nogensinde. Derudover er det også værd at nævne både Drunken Master fra 1978 og Drunken Master II fra 1994. Med de tre film kan du organisere et fedt filmmaraton med nogle af de bedste martial arts film nogensinde. 

The Way of the Dragon med både Chuck Norris og Bruce Lee

Bruce Lee, som vi allerede har nævnt, er en af de største martial arts legender. Det samme gælder for Chuck Norris. Derfor er det ikke overraskende at The Way of the Dragon med begge skuespillere blandt hovedrollerne, er en af de bedste kampsportsfilm nogensinde. 

Faktisk er det Norris’ filmdebut, og den er naturligvis ikonisk. Med store solbriller, en lang farverig skjorte, og et kæmpe bælte træder Norris ud ad en lufthavn, og introducerer sig selv for verdenen. 

Selve filmen handler mest om Tang Yung, spillet af Bruce Lee, som er på besøg hos sin familie i Italien. Her får han til opgave at beskytte familien mod gangsters i nabolaget. Alt i alt en historisk actionfilm, som du er nødt til at se mindst én gang i livet. 

Donnie Yen imponerer i det 21. århundrede

En af de nyeste martial arts stjerneskuespillere er Donnie Yen. Du kan blive blæst bagover af Yens præstationer i film som Kill Zone, som kom ud i 2005. Her er der tale om en ikonisk Hong Kong action skuespiller, som især imponerer i en kamp i en blindgyde i denne film.