Er det muligt at lære kampsport effektivt online?

Har du overvejet om du rent faktisk kan lære kampsport på effektiv vis online? Tænker du at det lyder besynderligt at du kan træne på egen hånd? Det kan godt være at det lyder besynderligt og at flere personer vil sige at det er umuligt at selv-lære kampsport, men det er faktisk muligt at lære at mestre kampsport takket været online tips og tricks. 

Du kan lære nogle tricks 

Det er svært at skære kampsportstræning over med en kam. Der findes mere end 170 forskellige former for kampsport og derfor er det tæt på umuligt at svare ja eller nej på spørgsmålet om det er muligt at lære kampsport effektivt online.

Vi vil hellere sige at det er muligt at lære nogle former for kampsport effektivt online. Der er forskellige teknikker som fx lige slag (straight punch), kniv-hånd blokering (knife-hand block) og roterende spark (roundhouse kick), som du kan lære selv derhjemme. 

Det vil sige at der er potentiale til at du kan lære det, men det kommer an på dit enkelte tilfælde. Der er flere, som prøver at lære derhjemme, der ikke opnår succes med at lære det helt korrekt. 

I kampsport er det altid vigtigt at have fokus på detaljer, når du lærer de forskellige teknikker. Du skal holde øje med hvor du placerer såvel hænder som fødder og derfor kan det være bedst at have en træner, der kan fortælle dig hvilke områder du kan forbedre. 

Alternativt kan du tage et online kursus eller se en video, der gennemgår de forskellige teknikker og prøve at rette dig selv. Det kan du gøre ved at optage dig selv, når du udfører de forskellige teknikker. Herefter kan du tjekke videoen og sammenligne din egen udførelse sammenlignet med eksperterne i det kursus eller den video, du prøver på at ”kopiere”. 

Du skal bruge en ”modstander” 

Generelt kan du lære en del online, men ofte skal du bruge en modpart til at kunne mestre kampsport. I enhver form for kampsport bliver du bedre ved at lære hvordan du skal bevæge dig. Dette gælder både når det kommer til (selv)forsvar mod angreb, samt når du lærer at angribe en anden person. Du vil have svært ved at lære kampsport uden en modpart.

Dette betyder ikke nødvendigvis at du er tvunget til at tage til kampsport træning. Du kan også vælge at træne med et familiemedlem, en ven eller veninde eller en anden person derhjemme. 

Her skal du først og fremmest igen sørge for at have nok plads til at kunne bevæge jer rundt. Det er også vigtigt at træne på et godt underlag, så i undgår skrammer. 

Sidst, men ikke mindst, kan det være at i kan træne mild kampsport træning derhjemme, men i vil have en øget risiko for at komme til skade, hvis ingen af jer har træning på forhånd. Derfor kan det være bedst at online kampsport tips og tricks bruges som et supplement til kampsport træning i en klub, så i ikke kommer til skade. 

Skriv et svar