Top 10 årsager til at studere kampsport

1.   Du kan træne hele året rundt 

En kampsportstræning vil ikke blive påvirket af årstiderne. Der er sportsgrene, hvor træningen kan aflyses på grund af den danske regn, men når nogen træner kampsport, kan de træne hele året rundt, da det foregår indendørs – ligesom de ikke skal ud for at finde det nye Odds Tips – de kan gøre det hjemmefra.

2.   Du kan opnå vægttab 

Når du træner kampsport, vil du typisk varme op med fysiske aktiviteter. Derfor kan du hurtigt ende med at smide nogle kg, når du begynder at træne ofte. 

3.   Du kan opbygge selvtillid 

De fleste der lærer kampsport ender op med at føle sig mere selvsikre. Kampsport kan give din selvtillid et boost både når det kommer til selve træningen samt udenfor træningscentrets rammer.

4.   Det er en familie sport 

Kampsport er en utrolig social aktivitet for såvel voksne som børn. Ofte kan far og søn nyde at tage til kampsport træning sammen, selv når de ikke træner sammen. Det kan være at faderen træner først og at sønnike bagefter træner, mens far kigger på. 

Når i begge træner kampsport kan i endda øve bedre derhjemme, så længe i har nok plads og undgår at sparke dyrebare ting ned ad væggen. 

5.   Du kan danne venskaber

Mens du kan træne med din søn og/eller datter, er kampsport også en social aktivitet hvor alle kan danne venskaber. I enhver form for kampsport er respekt for medmennesker altid et vigtigt element og derfor dannes der altid et stærkt forhold mellem de der træner kampsport sammen. 

6.   Du kan lære mere disciplin

Du kommer hurtigt til at lære at øvelse gør til mester i kampsport. Derfor handler det om at mestre disciplin og at forbedre teknikker og udholdenhed lidt efter lidt. 

7.   Kampsport bidrager til at undgå slåskampe 

I flere af Danmarks folkeskoler lærer eleverne at klare sig i ju-jitsu, boksning og karate. Denne undervisning skal motivere skoleeleverne til at undgå konflikter og slåskampe i dagligdagen. Gennem kampsport undervisningen får de unge en anden oplevelse af kropskontrol, som ofte gør at de ikke kaster sig ud i vold i dagligdagen.  

8.   Fremragende måde at lære selvforsvar 

Flere kvinder kan føle sig usikre når de skal bevæge sig gennem en mørk skov eller rejser alene i udlandet. Men de kan lære at føle sig sikre ved at lære simple tips og tricks til selvforsvar gennem kampsport.

9.   Du kan træne kampsport over hele verden

Lige meget hvor du rejser hen, vil du altid kunne træne kampsport, da der findes klubber og skoler over hele verden. Det er endda en fremragende måde at danne nye venskaber, når du flytter til en ny by. 

10. Alle kan træne det 

Modsat andre sportsgrene som fx fodbold er kampsport en sportsgren hvor alle er på lige fod. Dette gælder drenge, piger, mænd og kvinder af alle aldre. Fx kan du tage den brasilianske Jiu Jitsu hvor du kan finde en lang række af de bedste udøvere af begge køn. 

Vi har tidligere nævnt familie og det smukke ved kampsport er også at det er en sport hvor brødre og søstre kan træne sammen og forstærke båndet imellem dem. 

Skriv et svar