Sådan vælger du den rette kampsport for dig selv

Har du besluttet dig for at dyrke kampsport, men ved du ikke hvilken, der kan passe bedst til dig og din personlighed? I denne artikel kan du få gode råd til hvordan du kan vælge den rette kampsport til dig selv. 

Skriv dine mål ned

Når det kommer til valg af kampsport, er det vigtigt at du først og fremmest finder ud af, hvad du ønsker at opnå med at dyrke den kampsport. Hvad ønsker du at få ud af din kommende kampsport træning? Har du muligvis interesse i at blive bedre til selvforsvar? Eller har du fokus på en fysisk træning, som kan hjælpe dig med vægttab og at blive stærkere? 

Det kan også være at du er et konkurrencemenneske, der drømmer om at nå hele vejen op til at dyste på landsholdet? Du bør involvere alle disse spørgsmål, samt andre spørgsmål, der kan være med til at fastsætte dine mål, så du nemmere kan finde frem til den bedste kampsport for dig selv. 

Hvor meget tid kan du bruge på sporten? 

Når det kommer til valg af kampsport, bør du også spørge dig selv om hvor meget tid du kan bruge på den. Der er meget gulv-træning involveret i kampsport og derfor skal du ikke kun bruge tid på træning. Du skal også overveje tid til hvil og frem for alt undgå at du ender med at brænde ud. 

Generelt kan det også tage sin tid at lære kampsport teknik og derfor er det vigtigt at være tålmodig. Spørg dig selv om du er villig til at investere den nødvendige tid i den kampsport, som du ender op med at træne. Det kan være at denne overvejelse fører dig til at vælge en mindre udfordrende kampsport i sidste ende. 

Læs om sporten 

Kampsport er ofte meget mere end træning. Det er en livsstil, som du bør læse og lære mere om, når du skal vælge den rette kampsport for dig selv. Du kan besøge internetsider og læse om hvordan kampsporten opstod, hvad du kan lære med den og hvem der har studeret den tidligere. 

Hvilken kampsport passer din fysik og personlighed?

Du kan også vælge kampsport alt efter din fysik og personlighed. Du kan vælge at gå efter en ”aggressiv” kampsport, hvis du er en fysisk hyperaktiv person, som skal bruge en platform til at bruge en masse energi, så du kan sove bedre om natten. Hvis du modsat er en mere stille og rolig person, kan det være at du bør vælge en mindre ”aggressiv” kampsport. 

Prøv dig frem

Du kan læse bøger, se film og bruge flere timer på Google for at finde information, men den nemmeste måde at finde frem til den kampsport, der passer bedst til dig, er at prøve dig frem. 

Du kan forberede dig i god tid før den kommende sæson og tage til en række prøve-træningeri karate, judo, taekwondo og lignende for at finde ud af hvilken kampsport, der passer dig bedst.

Skriv et svar