De mest dødelige former for kampsport

Det ser voldsomt ud, når kampsport-udøvere går i ringen og dyster. I de fleste former for moderne kampsport foregår det på kontrolleret vis, men der kan naturligvis stadigvæk opstå ulykker. I denne artikel kigger vi på hvordan det kan gå galt i de mest dødelige former for kampsport og at se på de mest populære kampsport, som spillere foretrækker at placere deres væddemål ved hjælp af Parhaat Bonukset bet365.

MMA 

Mixed Martial Arts (MMA) i USA bliver ofte kæmpet under Ultimate Fighting Contest (UFC). Spørgsmålet er om MMA er farligt? En undersøgelse fra 2006 viste at risiko for skader i MMA kan sammenlignes med professionel boksning. 

I USA har der været 923 dødsfald i professionel boksning i perioden mellem 1890 og 2007, men der har ikke været ligeså mange i MMA i USA. 

MMA blev til en populær konkurrenceform i USA tilbage i 1993, men det var først i 2007 at der kom det første dødsfald i konkurrencen. Det skete da 35-årige Sam Vasquez konkurrerede i Renegades Extreme Fighting den 20. oktober 2007 i Houston i delstaten Texas.

Vasquez tabte kampen i tredje runde på grund af et knockout, der gjorde at han mistede bevidstheden og blev overført til hospitalet Saint Joseph Medical Center. Her blev han diagnosticeret med et subduralt hæmatom og han overgik til koma inden hans død den 30. november. 

Det skal nævnes at størstedelen af de få dødsfald, der har været i MMA, har været i amatørkonkurrencer. I år døde Mateus Fernandes efter en amatørkamp i Brasilien på grund af slagtilfælde, der opstod i forbindelse med kampen. 

Krav Maga er den mest dødelige form for kampsport

Det overrasker de færreste at Krav Maga anses som værende den mest dødelig form for kampsport. Krav Maga er kendt som værende en kampsport uden regler. 

Den er endda kendt som værende en ikke-sport form for kampsport, som betyder at der ikke er fokus på modstanderens velvære. I kampsport er der normalt fokus på værdier som respekt for medmennesker, men det gælder ikke i Krav Maga hvor det nærmest handler om at skade modstanderen og slippe afsted med det.

Krav Maga opstod i Israel og her på siden har vi skrevet en hel artikel om hvad det handler om. 

Har du hørt om LINE?

En anden dødelig form for kampsport er LINE, som står for ”Linear Infighting Neural Override Engagement.” I bund og grund er det en amerikansk kampsport for marinen, da det er kendt som værende et ”Marine Corps Martial Arts Program.”

LINE er inspireret af brydning, boksning og endda gadekamp. Det betyder at der er tale om en ubevæbnet kamp, hvor det handler om at bekæmpe sin fjende i nærkamp. Men selvom der er tale om en voldelig form for kampsport, er der stadigvæk fokus på andet end fysik. 

LINE er delt op i tre dele, som fokuserer på mental tilstand, sunde og etiske værdier i den karakter opbyggende tilstand og naturligvis også den fysiske tilstand, som handler om teknikker med slag og spark, evne til at modstå smerter og at overvinde ens modstander og meget mere. Det hele lyder meget pænt, men der er tale om en af de mest dødelige former for kampsport, da hele formålet er at tage livet af din fjende. 

Skriv et svar